Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Nieuwe Renewi routes resulteren in verbeterde veiligheid en milieu in Amsterdam

Waste-to-product bedrijf Renewi, begin dit jaar ontstaan door de fusie tussen Shanks en Van Gansewinkel, zet vanaf september in Amsterdam Buitenveldert efficiëntere en veiligere routes in. De afvalrecycler draagt hiermee ook actief bij aan meer veiligheid en een betere leefomgeving in de hoofdstad.

Op maandag 4 september starten in Amsterdam de scholen weer en neemt ook het fietsverkeer toe. Om ongevallen bij deze kwetsbare groep weggebruikers te voorkomen, heeft het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid besloten om vrachtverkeer alleen nog toe te staan tijdens de schooltijden (van 09.00 tot 15.00 uur), op wegen waar de fietspaden gescheiden liggen van de hoofdrijbaan. Renewi ondersteunt dit initiatief volledig.

In de hoofdstad is Renewi nadrukkelijk aanwezig met bedrijven als Icova en Van Gansewinkel. Planners van Renewi hebben inmiddels de dagelijkse dienstverlening zodanig aangepast, dat de afvalactiviteiten in Buitenveldert begin september binnen de grenzen van de nieuwe zogenaamde venstertijden gaan plaatsvinden.Dat betekent concreet dat er binnen de nieuwe venstertijden nog maar één inzamelteam door Buitenveldert rijdt. Renewi halveert hiermee het aantal transportbewegingen en draagt daarmee bij aan een verbetering van de verkeersveiligheid. Tegelijkertijd wordt het milieu minder belast, wat wordt versterkt door de inzet van moderne Euro-6 vrachtwagens

De inzet van efficiënter transport sluit naadloos aan bij het belang dat Renewi hecht aan een veilige en milieuvriendelijke uitvoering van afvalinzamelingswerkzaamheden. Bovendien wordt het afval vervolgens op een duurzame wijze gerecycled, klaar om hergebruikt te worden als grondstof voor weer nieuwe producten.

Voor meer informatie:
Corporate Communications +31 40 751 4500
pers@vangansewinkel.com

Renewi plc
www.renewi.com