Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Bedrijfsafval- en reststoffen

Wat gebeurt ermee?
Dit afval wordt óf verbrand, waarbij de energie die vrijkomt bij het verbranden van restafval wordt omgezet in elektriciteit en warmte óf wordt verwerkt in onze Icopower fabriek tot een energiekorrel. Deze energie uit afval is duurzaam en zo dragen we met deze manier van produceren bij aan het reduceren van CO2-uitstoot.

Wat zijn bedrijfsafval- en reststoffen?
Bedrijfsafval- en reststoffen is een mengsel van verschillende soorten afval. De afvalsoorten die in deze afvalstroom kunnen voorkomen zijn:

Papier, Karton, Plastic, Verpakkingsmaterialen, Blik, Groenafval, Luiers, Porselein of aardewerk, Glas, Etc etc

Wat hoort er niet in?
Sommige afvalstoffen horen niet in deze afvalstroom thuis. Batterijen en andere gevaarlijke afvalstoffen bij voorbeeld.

Hoe te besparen?
Sommige afvalstoffen zoals papier, karton, glas kunnen beter bij de bron gescheiden worden (voor bedrijven geldt er zelfs een wettelijke plicht bij bepaalde hoeveelheden) dit is beter voor het milieu en uw portemonnee.